Skip to main content

Прості кроки: як зменшити споживання солі 

Зменшуй сіль поступово, смакові рецептори швидко адаптуються, і їжа відкриється новим смаком.

Вдома

  • Не досолюй повторно їжу і додавай менше солі в страви, які готуєш.
  • Прибери сільницю зі столу, щоб не досолювати їжу.
  • Промивай консерви, щоб вимити частину солі.
  • Заміни сіль натуральними спеціями та прянощами: орегано, часник, базилік, імбир тощо).
  • Заміни готові соуси на лимон, томати. Якщо важко відмовитись, додавай менше.
  • Обирай свіжі або заморожені овочі замість консервованих/готових страв з них.
  • Обирай домашню їжу

Не вдома

  • Читай  «Поживну цінність»на упаковці: обирай продукти, де менше солі на 100 г.
  • Зверни увагу на сіль в щоденних продуктах, наприклад, хліб — спробуй знайти такий, де солі менше
  • Шукай продукти з позначкою «з низьким вмістом солі» або «без додавання солі».
  • Багато солі в улюбленому продукті? Підшукай альтернативу з меншою кількістю солі на 100 г.
  • Їж рідше солоні снеки або спробуй відмовитись
  • У закладах або кулінарії, запитай, які страви містять менше солі/натрію.
  • Відмовся від соусів та заправок або додавай трошки.
  • Замовляй у закладах нежирне м’ясо або рибу, замість м’ясних делікатесів чи ковбас.
  • Свіжі овочі — краще, консервовані чи в соусі обирай з меншим вмістом натрію.

#ЇжМеншеСолі!

Перейти до вмісту