Прості кроки: як зменшити споживання солі
Зменшуй сіль поступово, смакові рецептори швидко адаптуються, і їжа відкриється новим смаком.
Вдома
- Не досолюй повторно їжу і додавай менше солі в страви, які готуєш.
 - Прибери сільницю зі столу, щоб не досолювати їжу.
 - Промивай консерви, щоб вимити частину солі.
 - Заміни сіль натуральними спеціями та прянощами: орегано, часник, базилік, імбир тощо).
 - Заміни готові соуси на лимон, томати. Якщо важко відмовитись, додавай менше.
 - Обирай свіжі або заморожені овочі замість консервованих/готових страв з них.
 - Обирай домашню їжу
 
Не вдома
- Читай «Поживну цінність»на упаковці: обирай продукти, де менше солі на 100 г.
 - Зверни увагу на сіль в щоденних продуктах, наприклад, хліб — спробуй знайти такий, де солі менше
 - Шукай продукти з позначкою «з низьким вмістом солі» або «без додавання солі».
 - Багато солі в улюбленому продукті? Підшукай альтернативу з меншою кількістю солі на 100 г.
 - Їж рідше солоні снеки або спробуй відмовитись
 - У закладах або кулінарії, запитай, які страви містять менше солі/натрію.
 - Відмовся від соусів та заправок або додавай трошки.
 - Замовляй у закладах нежирне м’ясо або рибу, замість м’ясних делікатесів чи ковбас.
 - Свіжі овочі — краще, консервовані чи в соусі обирай з меншим вмістом натрію.