Skip to main content

Ти можеш тримати споживання солі під контролем

У твоєму раціоні є солоні рекордсмени. І ти можеш навіть не здогадуватися, хто вони. Придивитись уважніше до того, що ти їси між основними прийомами їжі . Бо саме улюблені перекуси можуть містити забагато солі.

Уяви: у 100 г чипсів, горішків чи сухариків може бути добова норма солі! І навіть якщо ти не любиш ласувати снеками, сіль часто «ховається» там, де її зовсім не очікуєш: у печиві , хлібі , сирі чи ковбасі . Саме з готових магазинних продуктів ми отримуємо щодня 75% солі: https://lnk.ua/k4x99pGey.

Рекомендована добова норма від ВООЗ — не більше однієї чайної ложки без гірки (5 г): https://lnk.ua/R4aMMKy4J. Але цю норму легко перевищити, якщо вважати, що у несолоних продуктах міститься зовсім мало солі.

Чи знаєш ти, що в одній скибці улюбленого хліба — 0,4 г солі? А в одному бургері середнього розміру — понад половина денної норми солі (більш ніж пів чайної ложки, або ж 2,64 г)?

Полюбляєш з колегами на роботі влаштовувати піца-дні? В одній спожитій тобою порції цієї випічки у 150 г — майже половина добової норми солі (2г).

Але ти можеш тримати це під контролем. Достатньо почати з малого:

  • Перевіряй етикетки: чим менше солі на 100 г продукту — тим краще
  • Більше ніж 1 г солі на 100 г у продукті — знайди альтернативу або їж менше
  • Прибрати сільничку зі столу і не солити додатково страви.

Ще більше порад і корисної інформації про сіль у харчуванні тут: https://lnk.ua/Y4Q9vrX49

Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше!

#ЇжМеншеСолі !

#ЇжМеншеСолі!

Перейти до вмісту